Hein wil weer een naam veranderen

Voormalig collegevoorzitter Hein van Oorschot is sinds 2012 collegevoorzitter van  de NHTV in Breda, de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer. Hij wil de naam van de opleiding veranderen omdat deze eindigt op TV.

In zijn tijd als collegevoorzitter hier heeft Van Oorschot ondanks grote tegenstand de naam van onze Universiteit van Tilburg veranderd naar Tilburg University. De naam Universiteit van Tilburg was slechts acht jaar oud, maar het argument was dat de naam niet internationaal genoeg was. Daarna moesten we ook allen gaan twitteren met de hashtag #TiU, wat bij onze Cantonese studenten vragen opriep.  In de Cantonese straattaal betekent Tiu ‘fuck’.  Ook betekent het woord in het Cantonese dialect penis. Na twee jaar werd de hashtag veranderd naar #TilburgU. Die dan weer wat lang is voor een hashtag.

Tijdens het voorzitterschap van Van Oorschot hier verhuisde de master vrijetijdswetenschappen van de Universiteit van Tilburg naar de NHTV en werd voortaan Leisure Studies genoemd. Nu wil Van Oorschot ook dat de naam van de NHTV verandert, deze moet internationaler worden. Van Oorschot ook wil graag dat de NHTV (een hogeschool) een ‘university’ wordt genoemd, maar het is bij wet geregeld dat dat niet mag. Wat betreft het argument over de TV in de NHTV: hoelang bestaat de TV nog?

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.