Docent van het Jaar: de genomineerden

De prijs voor Docent van het Jaar wordt donderdagmiddag 15 september uitgereikt tijdens de nieuwe Education Bazaar in het Cobbenhagengebouw. Er zijn drie genomineerden: Tijs Kooijmans, Tila Pronk en Hannes Datta. Wie zijn ze?

Tijs Kooijmans is docent bij Tilburg Law school. Tijdens de colleges maakt hij graag gebruik van zijn ervaring als raadsheerplaatsvervanger in het gerechtshof in Den Bosch: “Ik mag studenten meenemen in mijn vak. Het geeft veel voldoening en energie als studenten het verhaallijn oppikken en daadwerkelijk geprikkeld worden om verder te denken.”

Tila Pronk is psychologe en kan de studenten alles vertellen over de liefde. Zij doet onderzoek naar hoe mensen hun relatie in stand houden en wil het plezier van het onderzoek overdragen aan haar studenten: “Ik heb mijn hoorcolleges opgesteld als een ‘research experience’, waarbij de studenten afwisselend gevraagd worden de rol van proefpersoon of als onderzoeker in te nemen”, zegt ze daarover.

Hannes Datta is docent van de mastercursus Research in Social Media. Het mooiste aan lesgeven vindt hij dat hij studenten kan helpen met het ontwikkelen van nieuwe talenten. “Mijn colleges zijn niet verplicht. Ik zie het als mijn eigen verantwoordelijkheid om zulke inspirerende colleges te geven, dat studenten zelf de beslissing maken om naar mijn colleges te komen.”

De genomineerde houden donderdag 15 september om 13.30 uur tijdens de Education Bazaar een klein lezing voor een jury. Hierop worden ze beoordeeld en dan wordt om 17.30 uur de prijs uitgereikt door rector magnificus Emile Aarts.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.