Werkstraf geëist voor wraak op universitair instituut

Een 60-jarige vrouw uit Wilnis wordt ervan verdacht 93.000 euro te hebben gestolen van het Instituut voor Ontwikkelingsvraagstukken (IVO) van Tilburg University. Tegen haar werd een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

Het Brabants Dagblad versloeg de zitting bij de rechtbank tegen een ex-medewerkster van het IVO. Ze kwam met een gedeeltelijke bekentenis en zei tegenover de rechter dat ze het IVO bestal uit wraak, want het was “een zootje in de bedrijfsvoering” en “salarissen werden laat uitbetaald”. Vandaar dat ze ook ontslag nam in 2013. Dat was overigens voordat het IVO onderdeel werd van Tilburg University. Bij die overname werd duidelijk dat er geld was ontvreemd. Het IVO zette een bedrijfsrechercheur op de zaak en die kwam tot de vaststelling dat 93.000 euro was gestolen.

Van 12.316,13 euro is bewezen dat het door de dame in kwestie is gestolen. Ze bekende dat feit en ook dat ze een creditcardschuld van 2000 euro afloste met geld van IVO. Ze wil echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor het geld voor een paar schoenen bestemd voor een internationale student uit Rwanda, die in Tilburg kwam studeren met enkel een paar slippers.

De officier van justitie eist een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken. De uitspraak volgt op 20 september.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.