Speeddaten met de leiders van de toekomst

De top 10% van Tilburg University is vandaag begonnen met het Outreaching Honors Program. Tijdens de kick-off kregen de leiders van de toekomst de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen door middel van speeddaten.

Het Outreaching Honors Program is een excellentieprogramma voor alleen de beste studenten van de universiteit. Het selectieproces is zeer concurrerend. Zo moeten ze hun Propedeuse in één keer halen en gemiddeld een 7 staan. Er worden dan 50 studenten gekozen voor een traject van 2 jaar dat bovenop hun bachelorsprogramma loopt.

Vanochtend kwamen de deelnemers voor het eerst bij elkaar en kregen ze uitleg over het programma. Tijdens het weekend leren ze elkaar beter kennen met als eerste activiteit speeddaten. Volgens oud-deelnemer Geert Lamerichs leidt het speeddaten tot een echte community. “Je krijgt een hele gemixte groep van internationale en nationale studenten die klaargestoomd wordt voor een leidinggevende functie binnen een bedrijf of organisatie”.

“Het is echt een programma waar vette dingen uitkomen”, zegt Lamerichs. “Het is bedoeld om een brug te creëren tussen de academisch kant van de universiteit en de maatschappij. Om al je kennis echt toe te passen. Het is dus de bedoeling dat iedereen die hier zit innovatief, efficiënt en uit eigen initiatief te werk gaat.”

Koen Peters is één van de alumni die 2 jaar geleden het programma afrondde. Ondertussen werkt hij bij het United Nations World Food Program en mocht namens deze organisatie naar Syrië. Daar heeft hij er mede voor gezorgd dat 4 miljoen mensen te eten kregen. “Zonder Outreaching was mij dit nooit gelukt, ik had zelfs niet eens gedurfd om het probleem aan te pakken. Ik werd er op elk level uitgedaagd en moest problemen op een creatieve manier oplossen”.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.