Gezichtsscanner registreert verveling in collegezaal

Een hoogleraar in China gebruikt een gezichtsherkenningssysteem om de mate van belangstelling te peilen bij zijn studenten.

Hoogleraar Wei Xiaoyong heeft de gezichtsscanner ontwikkeld om de emoties van zijn studenten te kunnen lezen tijdens colleges. “Wanneer we dit soort informatie gebruiken en toepassen op de manier waarop we lesgeven, kunnen we leren waar we de aandacht van studenten mee trekken”, aldus de hoogleraar. Wei ontwikkelde de methode in eerste instantie om de (fysieke) absentie bij te houden, maar ontdekte dat hij er veel meer mee kon. Ook ziet hij toepassingen in de sociale wetenschappen, de psychologie en de pedagogiek.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.