Teacher of the Year Award

Naast verwarrend gewauwel viel er op de Education Bazaar ook nog iets anders te beleven: de verkiezing van Teacher of the Year. Deze verkiezing, die georganiseerd werd door SAM, ging nog tussen drie finalisten. Elk van deze drie gaf een minicollege van acht minuten over zijn of haar expertise en er moet gezegd worden: het was een nek-aan-nekrace. Dit waren de kandidaten:

Liefdesprofessor Tila Pronk

tila pronk thumbnailTila Pronk mocht het spits afbijten. Zij werd geïntroduceerd als professor in de liefde, een naam die zij zeker waar heeft gemaakt. Op charmante wijze vertelde zij ons over cognitieve controle en liet ze het publiek een klein experimentje doen. De resultaten van dit experimentje zouden volgens het onderzoek van Tila (et. al) iets kunnen zeggen over de verloop van je relatie en de kans dat iemand vreemdgaat. Kortom: relevante informatie. En dat in slechts acht minuten.

hannes datta thumbDe Big Daddy van Big Data: Hannes Datta

Hoewel het onderwerp van Hannes Datta wellicht wat minder sexy is, bracht hij het met verve. Hannes vertelde ons over de muziekindustrie en hoe big data gebruikt kan worden om de hit-kwaliteiten van een nummer te voorspellen. Een van de factoren daarin was bijvoorbeeld de zogeheten ‘danceability’ van een nummer. Een ingewikkeld onderwerp leek door Datta’s enthousiasme lang niet zo ingewikkeld meer. Hij ontving dan ook een daverend applaus van het publiek.

Criminal Law leraar Tijs Kooijmans

ThijsKooijmans1Tijs Kooijmans bracht ons een iets minder vrolijk onderwerp. Hij opende zijn minicollege als een echte jurist, door eerst het publiek en de jury te bedanken. Hij vervolgde zijn college met een casus van een man die het oog van een ander op gewelddadige wijze verwijderd had. De vraag was of dit nog gezien kon worden als zelfverdediging. Ondanks of dankzij de gruwelijke details wist Tijs het publiek mee te trekken in zijn verhaal en verliet ook hij het podium onder enthousiast applaus.

De uitslag

Na veel vermoeiende panels, informatiesessies en interactieve co-creationsessies was er dan toch nog reden tot feest, namelijk de uitslag. Na veel hulde voor alledrie de leraren moest er dan toch echt een keuze gemaakt worden. De Teacher of the Year is geworden… Hannes Datta! Zijn passie voor data maakt het zelfs voor de leek een superinteressant onderwerp. Gefeliciteerd Hannes!

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.