Taakstraf oud-medewerker IVO

De 60-jarige vrouw uit Wilnis die ervan werd verdacht het onderzoeksinstituut IVO te hebben bestolen, is schuldig bevonden door de rechter. Ze kreeg een taakstraf opgelegd van 120 uur. Ook moet ze 14.000 euro terugbetalen aan het IVO, onderdeel van Tilburg University.

Dat bedrag is bij lange na niet de 93.000 euro waarvan men haar verdacht het te hebben gestolen. Het bewijs hiervoor ontbrak. Een ander deel kon wel worden bewezen, mede dankzij een gedeeltelijke bekentenis. Ze bekende 12.316,13 euro te hebben ontvreemd, en ook dat ze een creditcardschuld van 2000 euro afloste met geld van IVO.

De vrouw ging over de schreef in de periode voor 2013, toen het Instituut voor Ontwikkelingsvraagstukken (IVO) onderdeel werd van Tilburg University. Ze zei dat ze het deed uit wraak omdat het ‘een zootje in de bedrijfsvoering’ was en ‘salarissen laat werden uitbetaald’.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.