TSB: meer dan 80% docenten heeft BKO

De colleges zijn in volle gang en inmiddels komen ook de medezeggenschapsorganen op stoom. Vandaag vond de eerste faculteitsraad van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB) plaats, waar onder meer de begroting voor 2017-2021 op de agenda stond.

Voor het eerst was de Faculteitsraad in het gerenoveerde gebouw Simon, een feit waar decaan Klaas Sijtsma aan het begin van de raad kort bij stil stond. Nog voordat Sodexo de koffie op deze nieuwe locatie had af kunnen leveren, waren de eerste agendapunten al gepasseerd. Dit tempo werd door het managementteam de hele bijeenkomst vastgehouden, wat voornamelijk kwam door het lage aantal vragen, opmerkingen of kritiekpunten vanuit de raad.

Waar over de bestuursagenda enkele vragen werden gesteld, scheen dat over het belangrijkste agendapunt, de begroting voor de komende 5 jaar, niet nodig te zijn. De raad adviseerde zonder mitsen en maren positief over het financiële stuk.

In de afsluitende rondvraag kwam het meest opmerkelijke punt van de vergadering naar voren. De vice-decaan werd bevraagd naar het aantal werknemers met een basiskwalificatie onderwijs (BKO) binnen TSB. Niet lang geleden kwam Tilburg University negatief in het nieuws, dankzij het lage aantal werknemers met een BKO. De vice-decaan sprak zijn ergenis uit over de timing van die berichtgeving, omdat deze niet op de laatste cijfers berustte. Hij wist de raad te vertellen dat bij TSB inmiddels meer dan 80% van het onderwijzend personeel een BKO had behaald.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.