Klachten over spam van TilburgU onderzoekers op Instagram

Klachten over spam van TilburgU onderzoekers op Instagram

Zonder het te weten zijn een aantal bekende Tilburgers getagd in een survey van Tilburg University op Instagram. Ze zijn boos.

Een medewerkster van een bekende Tilburger mailt Univers: “Dit vind ik echt niet normaal, deze spam methode. Hij en vele anderen waren getagd. Ik heb zijn tag verwijderd. Was alleen om een survey in te vullen, lekker belangrijk. Dit is precies de methode die spam accounts op IG gebruiken, dus waarom zou iemand aan hun verzoek meewerken? Werkt juist contraproductief. Benieuwd of de faculteit weet wat ze namens hun de wereld insturen. Ze hebben zelf geen idee van de IG etiquette in elk geval.” Het gaat om een onderzoek van Brabos Online, gedaan door een aantal studenten van Humanities. Doordat het officiële logo van Tilburg University wordt gebruikt lijkt het alsof het onderzoek van de universiteit zelf is. Ook de url is die van Humanities.

De grap is dat de survey juist gaat over goed social media gebruik. ‘We doen onderzoek naar hoe verbonden mensen zich voelen met hun omgeving en de uiting daarvan op Instagram”. De klachten die bij Univers zijn binnengekomen zijn duidelijk: “Dit is contraproductief, ik tag de universiteit nooit meer”.

 

instagram, spam, post, research

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.