Night University was weer goud

Wat een prachtevenement was het weer, Night University. Het was druk  en gezellig op de campus, de organisatie schat het aantal bezoekers op 2000. Bij Ronald Giphart en Arjan Erkel konden mensen zelfs niet meer naar binnen. De verbinding tussen stad en universiteit is goed gemaakt en er waren heel veel mensen uit Tilburg.

Univers kon natuurlijk niet overal bij zijn, want er was gewoon te veel. Er waren meerdere ‘paden’ te bewandelen, we kozen van elk pad een paar onderdelen.

Allereerst Het Veilige Pad met Charles Groenhuijzen, die aftrapte in de aula.  Jammer dat de voorste stoelen gereserveerd waren, waardoor het een beetje leeg uitzag voor Charles. Achterin was het wel druk. Veel alumni ook, want er waren veel mensen op zoek naar gebouw A, in plaats van gebouw Cobbenhagen. Charles legde wat uit over de Amerikaanse verkiezingen, amusant, maar voor uw reporter niet echt veel nieuws. De hele zaal was voor Clinton. Duh.

Bijzonder opgezet was de gender en identity-workshop met vier leuke sprekers op ‘Het pad van de veerkracht‘, het ging vooral over transgenders. De sprekers legden uit hoe het is om anders te zijn. Ook op dit pad een interessant college van Wim van den Brink over hoe het brein reageert op verslaving.

Op Het Actietraject lag de Scienceslam waar vier jonge wetenschappers een presentatie hielden, waaronder Paul Vogt met, daar is ie weer, Robot Robin. De slam werd vlot gepresenteerd door de host. Gewoon heel interessant.In ‘Over de Streep’ werden we geconfronteerd met de dilemma’s van studenten in de Tweede Wereldoorlog.Voor uw reporter paste het improvisatietheater van Rataplan op Het Duistere Pad erg goed in het thema Face Your Fears van deze Night University. Ik heb me schuilgehouden, maar er waren wel dappere mensen die het podium opgingen.Laat op de avond wilden we even het biertje dat genoten werd bij de karaoke van De Socioloog des Vaderlands laten fermenteren tijdens de Poetry Nightmare. Niks was minder waar, geen mogelijkheid tot doorzakken bij de dichters. Eerst even de angst voor het downloaden van vreemde software overwinnen,  Andrew Cartwright proberen te begrijpen, daarna interactief bezig zijn en ook nog een gedicht schrijven. Het mooie was dat alle mensen in de zaal echt aan het dichten sloegen. Wat ons betreft de topper van de avond, geen dure sprekers, maar samengesteld en uitgevoerd door studenten van de uni. Overigens was dit het Duistere pad. 

Kortom: een geweldig evenement. Van horen zeggen was er ook nog lekker eten,  maar daar zijn we ook niet aan toe gekomen. Goud, zeiden een paar Rotterdammers, kei leuk, zeiden de Tilburgers. Chapeau voor de organisatie zeggen wij.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.