Collegereeks verkiezingen VS nu al groot succes

Dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen ook in Nederland leven is al langer bekend. De HOVO Seniorenacademie speelt hier op in met een collegereeks over deze verkiezingen. Nu al een groot succes.

Niet alleen studenten kunnen cursussen volgen op de universiteit. De Hovo Seniorenacademie verzorgt diverse cursussen specifiek voor ouderen. Vooruitlopend op de Amerikaanse presidentsverkiezingen organiseert deze academie samen met het Academic Forum een lezingenreeks over de Amerikaanse politiek. Tot op heden zijn er vier goedbezochte colleges geweest. Studenten en medewerkers van de universiteit kunnen de lezingen gratis bijwonen, mits er voldoende plek is. Univers nam de proef op de som en bezocht twee colleges van deze cursus.

Het tweede college uit de reeks werd gegeven door Luc Jeurissen, programmamaker bij het Academic Forum en Amerikakenner. In het college “van Washington tot Obama” besprak hij alle voorgaande presidenten. De prestaties, schandalen en first ladies van deze presidenten komen allen aan bod. Al met al een boeiend college en een interessante kijk in het verleden.

Ook het vierde college is door ons bijgewoond. Victor Vlam besprak in dit college de campagnestrategieën die de presidentskandidaten gebruiken. De ervaringen van Vlam als campagnevrijwilliger bij Obama blijken garant te staan voor boeiende verhalen. Het verkiezingcircus blijkt in werkelijkheid nog extremer te zijn dan je als buitenstaander zou vermoeden. Wederom de moeite waard.

Ook zo’n college volgen? Dat kan, als je de komende vier donderdagen tijd hebt. Op het programma staan nog colleges over de Amerikaanse kiezer, economie, defensie en de Amerikaanse immigratie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.