Quiet 500 tegen armoede vandaag gepresenteerd

Rijkdom erotiseert en wordt gevierd. Armoede wordt in stilte beleden. Aldus de makers van de glossy Quiet 500, een Tilburgs initiatief om stil te staan bij armoede. Het blad wil de rijkste 500 Nederlanders uitdagen iets te doen aan alle armoede in de wereld.

De glossy heeft veel bekende namen aan zich weten te binden. Zo schreef Connie Palmen een column, is er een voorpublicatie uit de nieuwe roman van Herman Koch, een verhaal van Niña Weijers, een essay van Simone van Saarloos en interviews met Kenny B en een miljonair met een geweten. En the list goes on.

De Quiet 500 verschijnt op Wereldarmoededag, uitgeroepen door de Verenigde Naties om stil te staan bij wereldwijde armoede en de gevolgen daarvan voor mensen. Vanmiddag om 16.30u wordt in theater de NWE Vorst de tweede editie van het glossy gepresenteerd. Het moet de aftrap zijn van een landelijke publiciteitscampagne, de oplage telt veertigduizend stuks. De opbrengst gaat naar innovatieve armoedeprojecten.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.