Frans van den Heuvel neemt na 16 jaar afscheid medezeggenschap

Frans van den Heuvel neemt na 16 jaar afscheid medezeggenschap

Frans van den Heuvel nam vandaag afscheid na zestien jaar als actief lid van de centrale medezeggenschap. In januari 2007 begon hij als lid van de Universiteitsraad, en de laatste acht jaar was hij voorzitter van het Lokaal Overleg, dat is de vergadering die de vakbonden hebben met Human Resource Management en de Collegevoorzitter. Een korte pauze zorgt voor een totaal aantal van zestien medezeggenschapsjaren. 

Koen Becking sprak lovende woorden over Frans zijn voorzitterschap: “Hij heeft een bijzonder grote passie voor deze universiteit, een bijzonder rechtvaardigheidsgevoel en is ingetogen.” “Ingetogen?”, onderbrak Frans verbaasd, “Mag dat in hoofdletters, want er is nog nooit iemand geweest die mij ingetogen heeft genoemd”. Nou hallee dan Frans: INGETOGEN.

Frans gaat weg als iemand te laat komt bij de bespreking, en hij houdt niet van appjes, ging Becking verder. Daar was de ex-voorzitter het gelukkig wel mee eens. Frans heeft in zijn loopbaan vele reorganisaties begeleid, en heeft vele felle discussies met collegevoorzitters gevoerd. Soms tot op het naadje, vooral bij het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden.

Tot slot wilde Frans nog wel aan zijn opvolger Marinus Verhagen de nodige tips meegeven, ze staan hieronder. Daarna stak hij de gekregen wijn bij zich en bemoeide zich vanaf de publieke tribune nogmaals met de vergadering.

De tips van Frans voor Marinus:

  • Een goede ambtelijke ondersteuning;
  • Deskundigheid c.q. analytisch vermogen op diverse terreinen aan beide kanten van de overlegtafel;
  • Niet pleiten voor de eigen toko;
  • Hart voor de zaak;
  • Gemêleerde samenstelling;
  • Eenheid uitstralen mede door weloverwogen toedeling van woordvoerderschap;
  • Positief-kritische insteek.
  • Continue informatie-uitwisseling (formeel en informeel) tussen beide partijen;
  • Proactieve werkwijze;
  • Wederzijds vertrouwen en respect en mede daardoor een goede sfeer.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.