Met de trein naar de uni: beter na 12 december?

NS kondigt een nieuwe treindienstregeling aan per 12 december. Hoe pakt dat uit voor wie naar de campus van Tilburg moet?

Een van onze trouwe lezers, Jan de Kort, noemt het een regelrechte ‘verbetering’, zeker voor wie vanaf Schiphol komt: “Want de overstaptijd te Breda van 26 minuten blijkt te worden teruggebracht naar 6 minuten. En Station Universiteit krijgt weer een directe verbinding met Station Weert, dus de Sprinter eindigt niet meer op Station Eindhoven. En er komt een sprinter naar bijvoorbeeld Station Dordrecht.” Tel daarbij op dat we een nieuwe fietsuitleen-carroussel krijgen en dat de NS-kiosk tegenwoordig ook op zaterdag open is, en we kunnen eigenlijk alleen maar blij zijn. Alleen nog ‘jammer dat er zoveel zwerfafval ligt langs de studenten-looproute’, zegt De Kort, die hoopt dat Sint NS ook nog een paar afvalbakken plaatst in december.

En inderdaad, wie vanuit de richting Rotterdam-Schiphol-Amsterdam komt met de snelle IC Direct, wint behoorlijk wat tijd bij de overstap in Breda, ook omdat de trein nu over het hogesnelheidstraject gaat. Wel vervalt de directe intercityverbinding tussen Rotterdam-Tilburg-Eindhoven voorlopig, maar die schijnt op den duur wel weer terug te komen. Wat betekent het voor uw reis? Kijk hier voor de nieuwe dienstregeling van NS.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.