Veel vragen over onderwijsprofiel bij TSB

Hoe landt het Tilburgse Onderwijsprofiel (TOP) in de organisatie? Vandaag vond de tweede faculteitsraad van TSB plaats. TOP stond op de agenda en leidde tot een groot aantal vragen vanuit de raad.

Over het nieuwe Onderwijsprofiel, wat op 15 september gepresenteerd werd, blijkt nog veel onduidelijkheid te bestaan. Vice-decaan onderwijs Geert van Boxtel gaf tijdens de bijeenkomst een korte introductie, waarin hij benadrukte dat het het nog om ‘versie 1.0’ van het TOP gaat. Toch wilde hij het aan de faculteitsraad voorleggen, omdat dit de fase is waarin nog iets met hun feedback kan worden gedaan.

Dat de behoefte groot was om feedback te geven, werd al snel duidelijk. De raad was over het algemeen positief over de plannen die in het TOP uiteen gezet worden: kleinschaliger, persoonlijker en meer interactief onderwijs. De vragen vanuit de raad spitsten zich dan ook vooral toe op de haalbaarheid van de plannen. Bij het voornemen om een uniform jaarrooster in te voeren, zag de raad vooral problemen met de beschikbare ruimte op de universiteit. Ook werden de druk op het personeel, het e-portfolio en de vaste jaargroepen tot punten van zorg benoemd door de raad. Op het voorstel van de voorzitter wordt er een document met alle feedback opgesteld waarmee het bestuur van TSB aan de slag kan.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.