PrismaPrint: “We zijn er nog!”

Veel medewerkers en studenten vroegen het zich af: functioneert de campus-copyshop PrismaPrint nog wel? Kan je er nog wel terecht? Ook na de reorganisatie is het antwoord: jazeker!

Canon PrismaPrint

 

 

 

 

 

 

 

Bij de grootscheepse reorganisatie BEST werd besloten om printwinkel PrismaPrint te ‘outsourcen’. Het bedrijf Canon zou de boel overnemen. Het moest meer toekomstgericht, scherper geprijsd en vooral ook veel ruimte schelen in het Prisma-gebouw waar de winkel is gehuisvest. Een deel van het drukwerk kon dan namelijk buitenshuis worden geproduceerd. Daarna bleef het echter stil. Zo stil, dat men zich afvroeg of de copyshop er nog wel was.

De nieuwe manager, Suzanne Houtman, wil het wel van de daken schreeuwen: “we zijn er nog!” Ze geeft echter toe dat het er even op leek alsof ze van de aardbodem waren verdwenen. Zit zo: “De veranderingen werden vlak voor de zomer afgerond. De afdeling communicatie werd ook gereorganiseerd, waardoor het niet direct bekend was wie de communicatie kon verzorgen omtrent de wijzigingen bij PrismaPrint. De eerste communicatie-uitingen gingen daarom in de zomerperiode pas de deur uit, wat geen handige periode was.” Alle klanten waren immers nog met vakantie.

De bestellingen voor drukwerk en collegedictaten liep echter niet terug, wat bewijst dat medewerkers de digitale ‘portal’ intussen weten te vinden. Maar studenten lijken nog niet echt bekend met de nieuwe selfservice-opzet van de copyshop. “Terwijl je hier toch meer printopties hebt dan in de bieb en het nog rustiger is ook”, zegt Houtman. Bovendien kan je er binnenkort ook terecht om zelf je drukwerk te binden en zelf eigenhandig mooie grote posters te maken. De speciale printer is al in huis, maar wordt nog uitgebreid getest.

In november – de exacte datum wordt nog bekend gemaakt – geeft Houtman een aantal korte workshops waarin medewerkers en studenten bekend kunnen raken met de nieuwe mogelijkheden van Prismaprint.

Foto: het team van PrismaPrint/Canon, van links naar rechts: Ilske Schoonbrood (DTP), Pim Vernooij (trafficmanager), Yvonne Janssens (DTP) en rechts Suzanne Houtman (Operations Manager). Alleen de nieuwe grafisch vormgeefster, Masja Mols, ontbreekt op de foto.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.