Campus ligt braak vanwege gasleidingen

Vanuit de Mensa kun je niet naar het Cobbenhagen-gebouw lopen en de stoep tussen de Mensa en Koopmans is ook afgezet. Er wordt flink gewerkt op de campus.

De gasafsluiters onder de grond worden vervangen. De technische levensduur is namelijk verstreken, vertelt Jan Baartmans van Real Estate Management. “Na 20 á 25 jaar garandeert de leverancier de technische werking niet meer.”

Nu zijn gasafsluiters geen gigantische dingen. Waarom er dan toch hele stukken zijn afgezet? Voor de veiligheid, zegt Baartmans. “We maken de leidingen zuiver, we filteren het gas eruit door stikstof erin te blazen. Mocht er ergens in het traject een afsluiter zitten die niet goed is, dan komt dat gas eruit.” Door het terrein af te zetten sluit vastgoed de mogelijkheid uit dat er een open vlam bij komt.

Het voetpad waarover de mensen nu het grasveld oversteken naast de bibliotheek is eigenlijk het noodpad voor de brandweer, vertelt Baartmans. Voor het geval er brand uitbreekt in Cobbenhagen. De hekken die tussen de Mensa en Cobbenhagen staan, kunnen ze dan even opzij zetten. De werkzaamheden duren de hele week.

Al zijn niet alle werkzaamheden op de campus vanwege het vervangen van de gasafsluiters. Vlakbij de bibliotheek ligt geen leiding waar aan gewerkt moet worden. Toch lag de grond daar eerder vandaag open. Baartmans: “Van Helvoirt is toevallig in dezelfde week als ons bezig met het repareren van straatwerk.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.