Rente studielening naar 0 procent

Te mooi om waar te zijn? Nee hoor! DUO meldt dat het de rente van de studielening op 0 procent zet. Studeer je dit jaar af, dan betaal je dus vijf jaar lang geen rente.

De rente voor de studielening stond al historisch laag (0.01 procent), maar gaat nu naar nul. Nog lager had theoretisch gekund. Helaas voor de student stak de overheid vorig jaar een stokje voor de mogelijkheid van ‘negatieve rente’ bij de studielening (wat zou betekenen dat je automatisch aflost zonder af te lossen).

Dat de rente zo laag staat, heeft alles te maken met de bizarre situatie in de wereldeconomie. Nederland wordt gezien als een betrouwbaar land om geld te stallen, vandaar dat de overheid kan lenen zonder ervoor te hoeven betalen.

In Algemeen Dagblad stelt een woordvoerder van DUO dat de huidige studenten die afstuderen ‘spekkoper’ zijn. Zoals ook geldt voor studenten die afstudeerden in 2002, 2007 of 2012, die aan een nieuwe periode van vijf jaar beginnen waarin de rente opnieuw wordt vastgesteld.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.