Studenten bouwen brug van hennep

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven hebben een brug van hennep gebouwd. De brug wordt donderdag op de campus in Eindhoven gepresenteerd, het is de eerste brug ter wereld die volledig van Biocomposiet is gemaakt.

De brug van 14 meter lang komt over de Dommel te liggen. Het is een product van studenten van de TU/e, de TU in Delft en met ROC’s uit de omgeving van Eindhoven. Met het project willen de initiatiefnemers aantonen dat het zogenaamde biocomposiet een goed alternatief is voor milieubelastende bouwmaterialen. Nooit eerder werd een brug volledig van het materiaal gemaakt, dat voornamelijk uit hennep bestaat. Door middel van sensoren wordt de komende 12 maanden in de gaten gehouden of de brug goed blijft.

Mocht je je afvragen of de brug ook op te roken is, dan kom je bedrogen uit: de werkzame stof THC zit niet in het composiet verwerkt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.