INTERVICT gaat slachtofferhulp wetenschappelijke basis geven

INTERVICT gaat slachtofferhulp wetenschappelijke basis geven

Slachtofferhulp Nederland gaat samenwerken met het Tilburgse onderzoeksinstituut INTERVICT. De dagelijkse praktijk moet wetenschappelijk worden onderbouwd.Het onderzoeksinstituut gaat waar mogelijk de werkwijze van Slachtofferhulp Nederland wetenschappelijk onderbouwen. Ook moet verkregen kennis vertaald worden naar op de praktijk gerichte adviezen, interventies, protocollen en richtlijnen. Onderzoekers en studenten van INTERVICT kunnen door de samenwerking praktijkgericht onderzoek doen.

Een belangrijk onderzoeksthema wordt lotgenotencontact en zelfhulp. Voor slachtoffers werkt deze vorm van ondersteuning goed en is ze waardevol, maar er is nog geen wetenschappelijk onderzoek naar verricht. Terwijl het als belangrijk wordt gezien om uit te vinden welke vormen van lotgenotencontact het meest effectief zijn, en welke mechanismen erachter schuilgaan. Slachtofferhulp Nederland financiert een vierjarig promotieonderzoek naar lotgenotencontact.

Jaarlijks biedt Slachtofferhulp Nederland ondersteuning aan meer dan 200.000 slachtoffers van misdrijven, ongevallen, rampen en calamiteiten. INTERVICT doet interdisciplinair onderzoek naar juridische, psychologische en sociale implicaties van het slachtofferschap. Maandagmiddag werd de samenwerking afgetrapt met een symposium.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.