Universiteit goed vertegenwoordigd bij Warandeloop

De Warandeloop komt er weer aan, het laatste weekend van november. Het bos naast de campus staat drie dagen lang in het teken van hardloopactiviteiten. Dit jaar doen er vanuit de universiteit meer dan 20 teams mee.

Eric Mathieu, personeelssport-coördinator van Tilburg University, is verguld met het aantal aanmeldingen. “In een paar jaar tijd zijn we van 5 teams gestegen naar 19 personeelsteams. Daar bovenop komen nog 5 teams met studenten.” Het gros van de teams doet mee aan de Business Run op zondag, zowel bij de 5 als bij de 10 kilometer zijn we vanuit de universiteit vertegenwoordigd. Ook op vrijdag zijn er twee teams die meelopen in de “Warande by night”, een avondloop met allerlei soorten verlichting.

Naast het sportieve element benoemt Mathieu ook teambuilding als prettige bijkomstigheid. “Voorheen waren het vooral individuele aanmeldingen. Een tijd geleden zijn we begonnen met het stimuleren van samen sporten onder het personeel. Inmiddels zijn er veel faculteiten en departementen die één of meerdere teams hebben afgevaardigd, het is mooi om te zien hoe sport mensen bij elkaar brengt.”

De teams van de universiteit zijn op vrijdag 25 november en zondag 27 november aan te moedigen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.