Koningin Máxima opent Jheronimus Academy of Data Science

Koningin Máxima opent Jheronimus Academy of Data Science

Hoogstaand bezoek in Den Bosch op 1 december. Nee, niet Sinterklaas. Hare Majesteit Koningin Máxima zal op 1 december hoogstpersoonlijk afreizen naar het immer sfeervolle Noord-Brabant om de Jheronimus Academy of Data Science te openen.

De Jheronimus Academy of Data Sciences (JADS) is opgezet naar aanleiding van een groeiende vraag naar Data scientists. De samenwerking tussen Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven moet ervoor zorgen dat studenten zowel inzicht hebben in de technische aspecten van het vak, als in de sociale, maatschappelijke en wettelijke aspecten hiervan. Met één gedeelde bacheloropleiding en maar liefst zes masteropleidingen op drie verschillende locaties (Eindhoven, Tilburg en Den Bosch) is het uiteindelijke doel om 1500 tot 2000 studenten van over de hele wereld onder te kunnen brengen.

De opening zal plaatsvinden op de locatie in Den Bosch: het voormalig klooster Mariënburg. In de kapel zal Koningin Máxima het centrale openingsprogramma bijwonen, waarna zij een rondgang door het gebouw zal maken en een aantal studenten en wetenschappers zal spreken. Voor het gebouw zal de uiteindelijke openingshandeling plaatsvinden. Een feestelijk spektakel dus!

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.