Nieuwe sportkantine op de velden

De nieuwe sportkantine op de velden wordt gebouwd. Medio september volgend jaar is de planning om het nieuwe gebouw op te leveren. Blijdschap overheerst bij de sportverenigingen.

Ongeveer een jaar geleden kon een voorstel om het wedstrijdsecretariaat op de sportvelden uit te breiden met een kleine aanbouw niet rekenen op de steun van de fracties. “Dit was niet de bedoeling”, zei Fractie Sam destijds, die al lang pleit voor betere voorzieningen op de sportvelden. In die roerige Commissie Financiën (CFI) beloofde het college te komen met een nieuw voorstel voor een echte kantine op de sportvelden. Daarna werd het stil, want er werd achter de schermen onderhandeld over de aankoop van een gebouw dat kan dienen als veldkantine. Uiteindelijk ging ook dat niet door.

Een nieuwe stap werd bekend gemaakt tijdens het CFI vandaag. Het college beloofde te komen met een budgetaanvraag voor een voorlopig ontwerp in de Uraad van 16 december. “Wij zijn heel tevreden”, zegt Floris Knaapen, de voorzitter van FOSST. “Vooral omdat het college meerdere malen de datum van september heeft genoemd voor het nieuwe gebouw. Wij hebben een aantal eisen voor de aanbesteding in kunnen leveren en zijn nu blij met de plannen voor het nieuwe gebouw”.

In de vergadering betreurde Front de communicatie rond het project. “Er werd steeds tegen ons gezegd: wij weten niet of jullie dit wel mogen weten. We vonden dat er te veel wantrouwen was en te weinig informatie. We denken dat daardoor de kwaliteit van het project achteruit gaat”. Secretaris Gabe van der Zee, verantwoordelijk voor het proces, gaf daarna aan dat er slechts één moment zeer vertrouwelijk was. En dat was bij de mogelijke aankoop van een gebouw. Voor de rest was het proces heel transparant geweest, beklemtoonde hij. Marcel van Ieperen, de directeur van Facility Services, gaf aan “dat vertrouwelijkheid juist nodig is om de kwaliteit te bereiken die wij willen bouwen”. Fractie Front bleef erbij dat de communicatie niet goed was verlopen, terwijl Fractie SAM vindt dat de communicatieproblemen goed opgelost zijn.

Maar het blije gevoel overheerste, ook op de publieke tribune. Lieke Prinsen, secretaris van voetbalvereniging Merlijn: “Wij zijn gewoon blij als er in september een nieuwe kantine is. We hopen op een kantine met veel clubgevoel”.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.