Bas Werker combineert wetenschap en politiek

Dertien jaar lang doceert hoogleraar Bas Werker al aan Tilburg University. Maar Werker laat het niet alleen bij doceren. Naast zijn wetenschappelijke carrière heeft hij inmiddels ook een aardig politiek cv opgebouwd. Zelf blijft hij er vrij luchtig onder: “Het is maar wat je groot noemt.”

Op 5 november herkozen de leden van D66 Bas Werker als voorzitter van het Brabantse bestuur van D66. Daarmee mag hij zich ook de komende drie jaar weer op regionaal niveau inzetten voor de partij. De politieke loopbaan van Werker begon echter nog iets dichter bij huis. Tussen 2010 en 2014 was hij namelijk voorzitter van het Tilburgse bestuur van D66. Waar komt deze politieke roeping precies vandaan?

“Ik vind het belangrijk dat het democratische systeem goed functioneert en dat er mensen zijn die zich daarvoor verantwoordelijk voelen.” Toch zullen we Werker niet snel als minister-president gaan zien. “Ik zie dit echt als mijn bijdrage aan het democratische systeem. Dat wil ik strikt gescheiden houden van menging in het politieke debat. Natuurlijk heb, en neem, ik als wetenschapper ook een rol in het inhoudelijke politieke debat, maar dat staat los van mijn bestuursrol binnen de partij.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.