Alumnus Ruud Schippers in race voor Student Startup Award

Alumnus Ruud Schippers in race voor Student Startup Award

JAMwerkt is één van de drie finalisten voor de Student Startup Award Brabant. Op 24 november neemt oprichter Ruud het op tegen de oprichters van Code Qube (Avans) en Eventix (TU Eindhoven). Tijdens de voorronde op 10 november koos de jury hen als besten van de tien genomineerde bedrijven, allemaal gestart door studenten van Brabantse onderwijsinstellingen.

Ruud Schippers richtte JAMwerkt.nl tijdens zijn studie aan Tilburg University op, samen met zijn broer Martijn en zus Miranda. Het is een online werkplatform voor jongeren tussen de 15 en 27 jaar oud. Via dit platform kunnen jongeren online aangeven wanneer ze beschikbaar zijn om te werken. Vervolgens kunnen bedrijven met een paar ‘klikken’ jongeren uit de regio inhuren voor ondersteunende werkzaamheden in de horeca, productie, op kantoor enzovoorts. Zo kunnen bedrijven 24 uur per dag tijdelijke personeelstekorten oplossen.

Hup Ruud

Wil je ervoor zorgen dat Ruud namens Tilburg University de eerste Student Startup Award Brabant wint? Kom dan naar de finale op 24 november in Breda en stem op hem. Jury en publiek bepalen namelijk samen, na een live pitch, wie de beste student startup is. Meld je aan via studentstartupaward.nl.

Voorronde

Tijdens de voorronde koos de jury koos de beste startup per deelnemende instelling, en vervolgens de drie ondernemers die tijdens de finale op 24 november pitchen. Customs By BB (Fontys Hogescholen) en Ghost Tours (NHTV) kwamen als winnaar van hun instelling uit de bus, maar wisten geen finaleplaats te bemachtigen. De andere genomineerden waren Suus@Noon (Avans), Siemie & Koko (Fontys), VOKE Productions (NHTV),  BitSensor (TU/e) en Mr. Winston (Tilburg University).  

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.