Ernst Hirsch Ballin eerste universiteitshoogleraar in Tilburg

Ernst Hirsch Ballin eerste universiteitshoogleraar in Tilburg

Professor Ernst Hirsch Ballin heeft tijdens de 89ste Dies Natalis de eretitel ‘universiteitshoogleraar’ (‘distinguished professor’) gekregen.

Hirsch Ballin is de eerste hoogleraar in Tilburg die deze eretitel krijgt. Hij werd reeds in 1981 benoemd tot hoogleraar Staats- en Bestuursrecht. Daarnaast bouwde Hirsch Ballin ook een indrukwekkend politiek cv op door zijn functies als minister van Jusititie en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Nog altijd zet Hirsch Ballin zich in voor zowel de wetenschap als de maatschappij. Zo is hij nog lid van de Adviesraad voor Internationale Vraagstukken en de Koninklijke Nederlandse Akademie van de Wetenschappen.

Rector Magnificus Emile Aarts licht de benoeming als volgt toe: “Ernst Hirsch Ballin wordt benoemd vanwege de bijzondere prestaties in zowel zijn wetenschappelijk werk als maatschappelijke inzet voor de ontwikkeling en het behoud van menselijke waardigheid, sociale gerechtigheid en de rol van het recht en de rechtsstaat voor het samenleven in vrede en vrijheid.”

Aarts deelde ook eredoctoraten uit aan twee Amerikanen: de econoom George Loewenstein en de rechtswetenschapper Benedict Kingsbury.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.