Minder geld voor Fontys

Fontys moet meer bereiken met minder volgend jaar. Zij en zes andere hogescholen hebben niet voldaan aan de prestatieafspraken. En dus wordt er door Jet Bussemaker minder geld uitgedeeld voor het komende jaar.

De boete die Fontys krijgt is 2,4 miljoen euro. Het gaat om prestatieafspraken die in 2012 gemaakt zijn en waarbij Fontys aangaf studiesucces (binnen vijf jaar een dipoma) te verhogen tot 85 procent. Het studiesucces bleef hangen op 61 procent, een laag cijfer. maar Fontys zegt dat bij hun de lat hoger ligt dan bij anderen.

Zeven miljoen wordt er gekort in totaal op de onderpresterende hogescholen zials Fontys. Dit geld gaat naar de instellingen die wel voldoen aan de prestatieafspraken. Deze afspraken maakte Jet Bussemaker in 2012 met meerdere hogescholen en universiteiten als beloning voor het aantal afgestudeerde studenten en de aangeboden kwaliteit. Toch is het voor de hogescholen niet alleen kommer en kwel. De zeven miljoen is namelijk maar de helft van het bedrag dat in 2012 afgesproken was. Dit omdat Bussemaker de hogescholen wil aanmoedigen om de ingeslagen wegen om het studiesucces te verhogen door te zetten.

Kortom, houd de moed erin. En dat doet Fontys zeker. Ondanks de mindering in overheidsfinanciering, kregen zij complimenten van de minister over de toename in onderwijskwaliteit en studenttevredenheid. “We vinden het natuurlijk jammer dat we gekort worden in budget, maar de compensatie en de complimenten van de minister zijn een mooie aanmoediging om ons beleid voort te zetten”, aldus Nienke Meijer, voorzitter van het College van Bestuur van Fontys.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.