De nieuwe dienstregeling: vooruit of achteruit?

Groots werd het aangekondigd: vanaf 11 december komt er bij NS een nieuwe dienstregeling. Alles wordt beter, sneller, korter en efficiënter. Tenminste, dat stelt de NS. Maar hoe komt de Tilburgse treinstudent er eigenlijk vanaf?

De NS zou de NS natuurlijk niet zijn als zij niet een prachtige, visuele weergave van de aankomende veranderingen had verzorgd. De verschillende kleurtjes en het strakke design zijn een waar spektakel voor het oog. Maar wacht eens even, wat is dat gat in het midden van de kaart? Jawel, de geliefde sprinter van Tilburg Universiteit naar Utrecht is gesneuveld. De sprinter die ons nu nog binnen no time naar het land boven de rivieren transporteert, gaat per 11 december niet verder dan ’s Hertogenbosch. Voor de Bossche bollen onder ons dus geen reden tot paniek, maar bewoners van bijvoorbeeld Culemborg, Geldermalsen en Zaltbommel zullen maar liefst 28 minuten op station ’s Hertogenbosch moeten wachten op de aansluitende sprinter.

Nieuwe Dienstregeling NS

Nieuwe Dienstregeling NS

Ook in de busdienstregeling vinden aardig wat veranderingen plaats. Helaas heeft Arriva haar wijzigingen niet zo mooi gevisualiseerd als de NS. Daar staat tegenover dat de veranderingen ook minder drastisch zijn dan de veranderingen van de NS. Veel lijnen veranderen van vertrektijden om beter op treinen aan te sluiten en sommige lijnen veranderen deels van route, of rijden vaker. Hoewel een busreis wellicht iets langer kan duren voor sommigen, is er gelukkig geen sprake van wachttijden van een half uur.

Maar ook voor sommige treinreizigers is er gelukkig goed nieuws. Zo wordt de reis van Tilburg Universiteit naar Eindhoven maar liefst één minuut korter en de reis naar Roosendaal scheelt maar liefst elf minuten. Maar de echte winnaars zijn de studenten uit Bergen op Zoom. Zij besparen 25 minuten bij een enkele reis.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.