JAMwerkt.nl tweede bij Student Startup Award Brabant 2016

JAMwerkt.nl tweede bij Student Startup Award Brabant 2016

Ruud Schippers, Tilburg University-alumnus, heeft met zijn online werkplatform voor jongeren genaamd JAMwerkt.nl de tweede plek bemachtigd in de finale van de Student Startup Award Brabant 2016. De jury en het aanwezige publiek bepaalde dat TU/e-Joost Aanen en Chris de jong met hun bedrijf Eventix de beste studenten startup van Noord-Brabant zijn. Op de derde plaats is Jessica Eijgelsheim (Avans Hogescholen) geëindigd met Code Qube.

De finalisten hielden allen een pitch van twee minuten, waarna het aanwezige publiek kon stemmen. De juryleden brachten hun stem uit op basis van een gesprek met de kandidaten. Nadat bekend werd dat Eventix de eerste plaats had verovert kwam Joost Aanen het podium op om de cheque in ontvangst te nemen. Aan deze cheque is een prijzenpakket gekoppeld die beschikbaar wordt gesteld door Midpoint Brabant, ONL voor Ondernemers en Business Coach Breda.

In de categorie snelst groeiende kleinbedrijf veroverde Schippers met zijn JAM.werkt wel de eerste plaats en ontving daarvoor de gouden FD Gazelle.

Eerste keer

De Student Startup Award Brabant is dit jaar voor het eerst uitgereikt. Met deze award willen de vijf deelnemende instanties start-ups een regionaal podium bieden. Deelnemers moeten nog studeren of net afgestudeerd aan de hogescholen Avans, Fontys, NHTV of aan de universiteiten van Eindhoven of Tilburg. “Dit was de eerste editie; ambitie is om deze Award volgend jaar uit te breiden naar alle onderwijsinstellingen van Brabant”, aldus Reggy van den Bosch, mede-initiatiefnemer en verbonden aan het Tilburg Center of Entrepreneurship van Tilburg University.

Tijdens de finale van De Student Startup Award Brabant zijn er nog twee andere prijzen uitgereikt. De Breda Startup Award en de Breda Community Award zijn ook vergeven. Synple heeft de prijs voor beste startup uit Breda gewonnen en Community Award is naar Kamu gegaan.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.