Nederlanders betalen veel voor mobiele data

Nederlanders betalen extra veel voor mobiele data. Volgens cijfers van Digital Fuel Monitor betalen we in Nederland gemiddeld 25 euro voor 8GB, terwijl bijvoorbeeld de Denen voor iets meer dan 15 euro al ongelimiteerd MB’s kunnen slurpen.

Dus mocht je bij het zoeken naar een plek om te studeren in het buitenland willen besparen op een mobielabonnement dan kun je naast Denemarken ook eens kijken naar Ierland, Finland, Litouwen, Letland en Polen. In die landen kun je goedkoop een abonnement afsluiten waarmee je onbeperkt kunt FaceTimen of YouTuben. In Frankrijk kun je ook terecht voor een goedkoop abonnement, daar heb je voor 50 gigabyte aan data slechts 20 euro per maand nodig.

Medelijden met onszelf hoeven we echter niet te hebben als we bijvoorbeeld kijken naar IJsland, zij betalen ongeveer 30 euro voor 1(!) gigabyte aan mobiele data.

In onderstaande grafiek zijn een paar landen te zien die het beter, slechter of hetzelfde getroffen hebben als het gaat om de kosten van mobiele data.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.