Jheronimus Academy of Data Science geopend door Koningin Máxima

Jheronimus Academy of Data Science geopend door Koningin Máxima

Koningin Máxima opende vanmiddag de Jheronimus Academy of Data Science in Den Bosch. Het is een nieuwe ‘hotspot’ waarin Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven de krachten bundelen.

JADS spitst zich toe op universitair onderwijs en onderzoek over ‘big data’ en de digitale revolutie. Bij de opening waren ook de Eindhovense rector Frank Baaijens en de Tilburgse rector Emile Aarts aanwezig, initiatiefnemers van deze samenwerking met de gemeente Den Bosch.

Het onderwerp ‘big data’ was volgens de Tilburgse rector Emile Aarts de perfecte aanleiding voor de universiteiten van Eindhoven en Tilburg om tot ‘een al langer gewenste, multidisciplinaire samenwerking’ te komen. Het onderwerp vraagt tenslotte om een Eindhovense benadering vanuit de digitale techniek, en een sociale, economische en juridische benadering vanuit Tilburg die zich buigt over kwesties als privacy.

De Academy is gevestigd in het monumentale Mariënburg-klooster aan de Sint Janssingel in de binnenstad van Den Bosch. Deze gemeente wilde fors investeren in een universitaire academie. Bovendien vonden Eindhoven en Tilburg dat een nieuwe plek de zichtbaarheid vergroot en de aparte status van de academie waarborgt. “Wanneer twee geliefden samen gaan wonen”, zo motiveerde Aarts de keuze voor Den Bosch, “trekken ze ook niet in bij de ouders, maar gaan ze op zoek naar iets nieuws.”

Studenten kunnen bij de Bossche dependance terecht voor een Joint Bachelor of Data Science en verschillende masters waaronder een Master of Data Science Business & Governance, Data Science & Business Analytics, Marketing Analytics, Data Science & Engineering en Data Science & Entrepeneurship.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.