Zes miljoen voor Tilburgse wetenschappers

Drie Tilburgse wetenschappers ontvangen ieder 2 miljoen euro subsidie. Die krijgen ze voor hun onderzoeksvoorstellen ingediend bij de European Research Council (ERC). De onderzoekers werken voor drie verschillende faculteiten: Ingrid Suetens bij economie, Jelte Wicherts bij de sociale faculteit  en Panos Delimatsis bij rechten.

Het gaat om zogenaamde ERC Consolidator Grants. Met deze prestigieuze beurzen kunnen wetenschappers die tussen 7 en 12 jaren geleden promoveerden, hun onderzoeksgroep versterken met promovendi en post-doctorale onderzoekers.

Econome Sigrid Suetens ontvangt de subsidie voor haar onderzoek naar discriminatie in etnisch-diverse maatschappijen. Suetens onderzoekt of Europese autochtonen net zo altruïstisch, wederkerig en jaloers zijn tegenover immigranten als tegenover andere autochtone groepen. Hebben ze andere rechtvaardigheidsidealen en veranderen de voorkeuren en idealen van autochtonen bij meer contact met immigranten? Zo ja, hoe?

Methodoloog Jelte Wicherts gaat met zijn collega’s nieuwe methodologische en statistische oplossingen onderzoeken en ontwikkelen die op verschillende niveaus, van individuele toetsresultaten tot meta-analyse, het onderzoek sterker, efficiënter en nuttiger maken.

Panos Delimatsis, directeur van het Tilburg Law and Economics Center, gaat de dominante positie en veerkracht onderzoeken van private regelgevende instanties, zoals het Institute of International Finance (IIF), de European Payments Council (EPC), GlobalGAP (Good Agricultural Practice) en Fairtrade international (FLO). De hoogleraar wil een nieuwe theorie van ‘private collective action’ ontwikkelen op het gebied van grensoverschrijdende regulerende regelgeving.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.