Puppies knuffelen tegen tentamenstress

De laatste maand van het jaar gaat vaak gepaard met de nodige tentamenstress. Bij University College Utrecht (UCU) denken ze de oplossing gevonden te hebben. Komende zondag kunnen studenten naar hartelust met honden knuffelen.

Iedere tentamenperiode proberen studenten van het UCU een ‘stressreducerend evenement’ te organiseren. Eerder werd er door de studenten een ‘schreeuwavond’ georganiseerd waarbij de studenten hun tentamenfrustraties mochten wegschreeuwen. Ditmaal is er gekozen voor een rustiger alternatief, in de vorm van een knuffelsessie met honden. Volgens organisator Manon Peek zou het knuffelen met de trouwe viervoeters  een rustgevende werking hebben.

Twee uur lang mogen de honden proberen studenten te kalmeren. De organisatie wilde in eerste instantie honden uit het dierenasiel lenen, maar deze bleken niet geschikt te zijn voor het evenement. “Al gauw bleek dat het knuffelen voor die honden juist heel stressvol kan zijn. Asielhonden hebben namelijk veel meegemaakt en zijn het ook niet gewend om te knuffelen”, legt Peek uit. Via diverse Facebookgroepen en via ouders van studenten zijn nu alsnog voldoende viervoeters geregeld.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.