Sporters van Tilburg University genomineerd bij Tilburgse Sportverkiezing van het jaar

Sporters van Tilburg University genomineerd bij Tilburgse Sportverkiezing van het jaar

Op 15 december vindt het jaarlijkse Tilburgse Sportgala plaats in Theaters Tilburg. Onder de genomineerde bevinden zich ook dit jaar weer een aantal sporters van de Tilburg Universiteit. Tijdens het gala worden de prijzen voor sportteam van het jaar, sportman en -vrouw van het jaar en een aantal jeugd prijzen verdeeld.

Onder andere roeister Amber Kraak, masterstudent Operations Research & Management Science, is als wereldkampioen onder 23 op het onderdeel twee-zonder genomineerd. Zij is de eerste wereldkampioen van de Tilburgse Studenten Roeivereniging Vidar.

Alle drie de genomineerde sportteams hebben studenten van de Tilburgse universiteit in de gelederen. De ijshockeyers van Tilburg Trappers zijn genomineerd, zij hebben student Ryan Collier en alumnus Maarten Brekelmans in hun team.

HC Tilburg heeft ook een plekje op de lijst van genomineerden bemachtigd en onder haar hockeyers zijn ook studenten en alumni van de universiteit: Felix Gulinck, Michiel de Leeuw, Tim Swaen en Emile van Emstede. Camelot (strandhandbal) is ook genomineerd en IBA-studente Manon Zijlmans is onderdeel van dat team.

Stemmen op jouw favoriete sporters kan hier.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.