Mediacluster Spoorzone gaat door

“Het mediacluster in de Spoorzone komt er, dat is zeker”, dat zei Koen Becking tijdens de Commissie Financiën. In de Spoorzone komt dan een instituut voor media en informatietechnologie. Volgend jaar komt het plan in de Universiteitsraad, beloofde Becking. “Dit komt er zeker.”

In juni van dit jaar hebben Tilburg University, Fontys Hogescholen, ROC Tilburg en de gemeente Tilburg een intentieverklaring ondertekend om samen te gaan werken aan een mediacluster in de Tilburgse Spoorzone. De intentieverklaring betekent dat de instanties de mogelijkheden gaan verkennen om dit project op gang te brengen.

Dit mediacluster moet volgens de betrokken partijen een toonaangevend centrum van digitale media worden. Innovatie, inspiratie en ‘human-machine’ interactie moeten centraal komen te staan. Het is de bedoeling om mbo-, hbo- en wo-studenten samen op één locatie te laten rondlopen.

Er zijn vele grote plannen geweest van Fontys en Tilburg University in de Spoorzone, tot nu toe is daar nog niets van gerealiseerd. Als het aan Koen Becking ligt komt het mediacluster er dus sowieso. Hoeveel geld dit gaat kosten weten we nog niet. Want het mediacluster was in geen enkele begroting te vinden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.