De nieuwe dienstregeling: huilen met de pet op
De nieuwe dienstregeling van de NS is ingegaan. Treinen rijden op andere tijden en vertrekken vanaf andere sporen. Volgens de NS zijn er meer rechtstreekse verbindingen die zorgen voor een kortere reistijd. Studenten zien de voordelen nog niet.
Duizenden klachten worden er via social media op de NS afgevuurd. Mensen hebben vertraging en belanden in overvolle treinen. En er zijn deze week ook nog eens werkzaamheden en gladde sporen. Kortom: barre tijden voor treinreizigers. Dat vinden Tilburgse studenten ook.
Romy van Schijndel (18), International Business Administration
“Helemaal kut, die nieuwe dienstregeling. Ik reis vanuit Gemert en pak daar de bus naar Eindhoven. Mijn aansluiting op de trein was altijd goed, maar nu de tijden veranderd zijn moet ik lang wachten. Op de terugweg gaat het van kwaad tot erger, dan moet ik nóg een halfuur extra wachten. Het is dus vooral veel wachten, weinig reizen. Mijn totale reistijd is ook flink verhoogd door deze grap, hoeveel precies weet ik nog niet.”
Manon Hogenes (22), Organization studies
“Ik ben niet zo blij met de nieuwe dienstregeling. Normaal kon ik vanuit Delft rechtstreeks naar Breda. Nu moet ik eerst in Rotterdam en dan in Dordrecht overstappen. Vanuit Dordrecht reis ik wel rechtstreeks naar Tilburg University. In totaal doe ik er een kwartier langer over, en heb ik dus één overstap extra. Het voordeel is wel dat ik mijn overstap eigenlijk niet kan missen. Met de oude regeling miste ik soms de overstap tussen Breda en Tilburg University.”
Annemarie Balvert (22), Research master rechten
“Voor mij is het grootste probleem de verandering van de vertrektijden. Het traject Eindhoven-Tilburg is veranderd, waardoor de aankomsttijden niet meer aansluiten op de collegetijden. Dan moet ik vaak lang wachten. Op de terugweg moet ik naar Dordrecht en ook dat geeft ellende. Er zijn allerlei tussenstops, waardoor ik er een stuk langer over doe. Hoeveel tijd ik kwijt ben weet ik nog niet precies. Vandaag was het een rommeltje bij de NS, dus ik moet het allemaal nog even in kaart brengen.”