Sportkantine op de velden is erdoor

Tijdens de Universiteitsraad was het meest spannende punt: komt de sportkantine er op korte termijn of gaan we nog een paar keer bakkeleien over de risico’s bij de bouw? Initiatiefnemer Fractie SAM opende de strijd met een grappige tekst:

“Op dit moment nadert het eindsignaal voor de huidige fase van dit project. We zitten in de blessuretijd. Deze week hebben we als keeper geprobeerd de neuzen van de spelers dezelfde kant op te krijgen. Ook FOSST, Lacoste, SHOT en Merlijn zijn aan zet geweest, om te laten blijken hoe belangrijk en noodzakelijk dit project voor hen is. Wij hopen dat het heeft gewerkt. Vandaag kan de winnende treffer gemaakt worden, voor een plek in de derde helft. Een derde helft die gespeeld kan worden op vrijdag 1 september 2017, in een prachtige sportkantine.”

De personeelsfracties vonden het nog een blanco cheque

Maar zover was het nog niet, eerst kwam er nog een pittige discussie op gang over de risico’s. In de Commissie Financiën van de Uraad waren vorige week veel vragen gesteld over het hoge risico dat geraamd was bovenop de verwachte bouwsom. Daarop had Facility Services nu in een memo elke kostensoort uitgewerkt. Van de trafo die nodig is als de uitbater friet wil bakken in de keuken, tot de grondverbetering en de riolering. Toch vonden de personeelsfracties het nog een blanco cheque en ze schorsten de vergadering. CvB-voorzitter Koen Becking was zeker van zijn zaak en grapte naar de sporters op de publieke tribune dat de kantine er echt wel kwam.

Veel hilariteit ontstond doordat de Onafhankelijken een plafond aan de investeringsrisico’s wilden. De vertaling van ‘plafond’ voor ‘ceiling’ deed iedereen in de lach schieten. Sowieso leverde het Nederlands en Engels door elkaar een heel warrig beeld op. Na diverse verzekeringen dat het echt de bedoeling is dat de nieuwe kantine er komt voor 750.000 euro gingen de partijen akkoord. Het plafond aan de risico’s is 250.000 euro.

De sporters op de publieke tribune gingen samen met het college op de foto, met champagne van Schültenbrau- immer lau-kwaliteit.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.