TiU-studenten winnen prijs voor verwijderbare tattoo

Een team van Tilburg University-studenten heeft de Fujifilm Future Challenge 2016 in de wacht gesleept. Ze kwamen met het idee om onschadelijke, duurzame en verwijderbare tattoo-inkt te ontwikkelen.

Na een bezoek aan de Fujifilm, om kennis te maken met de beschikbare technologieën, gingen de teams in september aan de slag met hun ideeën. Het was de bedoeling dat ze innovatieve producten of oplossingen zouden bedenken op basis van technologieën en expertise van Fujifilm. Zes verschillende teams deden mee aan de uitdaging, waarvan één van Tilburg University.

Het Tilburgse team werd geprezen om hun grondige onderzoek, originaliteit en kloppend totaalplaatje. In Barceolana mogen de studenten hun plannen presenteren aan het Europese management van het bedrijf. Valt het concept in de smaak, dan kunnen ze een jaarcontract krijgen om het idee verder te ontwikkelen.

Het winnende team bestaat uit vier masterstudenten: Wei Zhong (Information Management), Gregory Papatsoris (Marketing Analytics), Matthijs Bookelmann (Strategic Management) en Albert Arutiunian (Master of Science in Finance). De finale vond afgelopen donderdag, 15 december, plaats in de Fujifilm Open Innovatie Hub in Tilburg.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.