Kerstvolleybaltoernooi zonder kerst

Een kerstvolleybaltoernooi in het Sports Center van de universiteit, dat zijn studenten die uitgedost zijn met gouden en zilveren slingers en rode mutsen met aan het uiteinde zo’n heen en weer bungelend wit pluizig bolletje. De scheidsrechters zijn uiteraard allemaal verkleed als kerstman en hebben geen fluitje in hun mond maar een bel waarmee iedere keer als er een fout is gemaakt kan worden gejinglebeld. Een ideaal beeld om een paar leuke plaatjes van te kunnen schieten voor Univers.

Fantasie en werkelijkheid komen zelden overeen, en behalve een paar aan elkaar gespijkerde plankjes in de vorm van een kerstboompje was er niets te zien waaruit bleek dat het hier om een ludiek kerstvolleybaltoernooi ging. Op zich wel te begrijpen natuurlijk, want die mutsen zouden alleen maar de hele tijd op de grond vallen en een scheidsrechter wordt op den duur ook moe van het heen en weer slingeren van zo’n bel.

Acht gelegenheidsteams streden om de plaatsen 1, 2 en 3, met namen als Pieken op het juiste moment, White Christmas, Tony’s Angels, Atses Angels, Straight outta the balie en Nooit Gepiekt. Sommigen hadden al veel vaker tegen een volleybal geslagen, anderen draaiden zich liever om als de bal in een hoog tempo hun kant op kwam. Bij een toernooi als dit gaat het dan ook meer om het meedoen, het spelletje. Sjoelen was ook een mogelijkheid geweest, maar dan is volleyballen toch veel leuker. En natuurlijk wil iedereen winnen, maar uiteindelijk gaat het om de fun.

Na afloop werd er gezamenlijk nog een biertje gedronken en werd de wisselbeker overhandigd aan het winnende team White Christmas. Dat dit team voornamelijk bestond uit geoefende volleyballers en volleybaltrainers riep wel even wat vraagtekens op bij de organisatie en deelnemers. Zeker iets om volgend jaar tijdens de derde editie rekening mee te houden bij het samenstellen van de teams. En dan misschien ook maar meteen even kijken naar de kledingvoorschriften. Een paar van die heen en weer zwiepende rode mutsen in het veld zou toch wel leuk zijn geweest.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.