In memoriam: Frank van der Maden

De man die alles wist van Brabants historisch beeldmateriaal is niet meer. Frank van der Maden is helaas overleden. Hij heeft bijna 16 jaar voor de Brabant Collectie gewerkt, nu een onderdeel van onze bibliotheek. Frank is 67 jaar geworden.

Aanvankelijk was hij coördinator van het Brabants Film Archief en het project Brabantse Fotografie van de Twintigste Eeuw. Sinds 2004 was hij als coördinator Beeld en Geluid bij de Brabant Collectie werkzaam. Frank behield voor Brabant belangrijk filmmateriaal. De Film- en Fotobank Noord-Brabant die hij mede initieerde, maakte het Brabantse culturele beeldende erfgoed toegankelijk. Met het project Kijk… Coppens (2008-2010) en de acquisitie van uiteenlopende Brabantse fotografencollecties gaf hij een flinke zet aan de collectie historische fotografie. Er is een prachtig boek van de collectie van Coppens gemaakt. De Brabant Collectie is te vinden in onze bibliotheek, in de kelder.

Voor Omroep Brabant zocht hij mooie historische films op voor het programma Cinema Brabantia. Later kwam hij vaak in beeld als hij weer een film ontdekt had, zoals de film over de watersnood bij Cuijck. Hij zocht over de gehele wereld naar films, en had een fijne neus voor waar de films zich ophielden. Een heel bijzondere man, met een enorm doorzettingsvermogen.

We wensen de familie zeer veel sterkte.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.