Van konijn tot goudmijn: hoe word ik snel en makkelijk miljonair?

Van konijn tot goudmijn: hoe word ik snel en makkelijk miljonair?

Liggen de geslepen messen al voor klaar voor Flappie? Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts hebben een betere bestemming voor het geliefde familiekonijn. Zij wilden een gratis konijn net zo lang ruilen totdat ze een miljoen hadden. Maar is het gelukt?

Het begon allemaal met Nijntje, een gratis konijn, op de kop getikt via Marktplaats. Elke stap, elke mogelijke ruil wordt door de mannen vastgelegd en gedeeld op YouTube. Het konijn werd geruild voor een halogeen oven, een dakpannenlift, een week arbeid van twee timmermannen, een tegoedbon van de band The Kik, een exclusief kunstwerk, een zeldzame Rolls Royce, een 2-daags wellnessarrangement voor 150 personen en een zespersoons appartement aan een skipiste. Dit appartement is waar de filmpjes van de mannen ruim een jaar geleden stopten. Totdat er 20 december een mysterieus filmpje verschijnt. De mannen stappen op het vliegveld naar Las Vegas om, naar eigen zeggen, al het geld te verzilveren (of kwijt te raken). Hoe het afloopt bewaren ze voor de documentaire die 22 december om 22:40 uitgezonden wordt op NPO 3.

Maar de echte vraag is natuurlijk: is dit de manier waarop wij studenten ons massaal uit de schulden kunnen werken? Zo makkelijk is het ook weer niet, aldus Klein Haneveld in het AD. Zo noemt hij als voorbeeld een Canadees die begon met een paperclip en eindigde met een huis. Het huis lag echter zodanig afgelegen, dat hij het aan de straatstenen niet kwijt kon. “Dát is het gevaar: dat je met iets komt te zitten wat niet te ruilen is. Daarom heb ik bijvoorbeeld een motorboot geweigerd: die markt ligt op zijn gat en er zijn er duizenden van.” Toch is Klein Haneveld ervan overtuigd dat het miljonairschap met goed opletten zeker haalbaar is.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.