Campusdichter gezocht

Er brandt een hevig verlangen in je. Om de studentenzuipcultuur kritisch neer te sabelen, of de Bildungsgedachte te verheerlijken. Als je ook nog een beetje kan dichten, zoekt Tilburg University jou.

Niemand op de campus is veilig voor de campusdichter. Ieder jaar neemt een student of medewerker van Tilburg University in januari het pennetje over van zijn of haar voorganger. In gedichten spreekt de campusdichter zich uit over het campusleven, wetenschap en studie en actuele maatschappelijke thema’s.

Heb je (vermoedens van) literair talent, dan is dit je kans. Ook als je nooit een gedicht hebt geschreven, loont het om mee te doen. Je zou niet de eerste campusdichter zijn die tot zijn of haar eigen verbazing de felbegeerde titel in de wacht sleept.

Meedoen

Als je wil meedoen stuur je vóór 10 januari 2017 minimaal drie gedichten naar academicforum@tilburguniversity.edu. Minstens twee daarvan schrijf je in het Engels. En minimaal één gedicht gaat over het campusleven. Vermeld je naam, leeftijd, studierichting of functie, je ANR en contactgegevens. Alle info vind je hier.

De winnaar wordt donderdag 26 januari 2017 verkozen door een jury en publiek, tijdens Poetry Party. Tijdens dat evenement dragen genomineerden hun inzendingen voor. Locatie en tijdstip: Tilbury 2 (dat is naast de Mensa, ingang tegenover gebouw Esplanade) van 17.00 tot 18.30u.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.