Explosieven gevonden op steenworp afstand van universiteit

Explosieven gevonden op steenworp afstand van universiteit

Op oudejaarsdag heeft de politie tien zelfgefabriceerde explosieven gevonden in een woning aan de Munttorenstraat in Tilburg, op slechts een paar honderd meter afstand van de universiteit. De levensgevaarlijke explosieven zouden niet bedoeld zijn als vuurwerk, maar om een misdrijf mee te plegen. Een 25-jarige verdachte zit nog vast.

Na een anonieme tip viel een rechercheteam samen met explosievenexperts een woning aan de Munttorenstraat binnen. Daar werden tien zelfgemaakte bommen gevonden, die nog niet klaar waren. De explosieven konden direct onschadelijk gemaakt worden. Er werd ook een illegaal alarmpistool in de woning van de verdachte gevonden. Wat hij precies van plan was, is nog niet bekend.

Volgens justitie waren de zelfgemaakte explosieven in elk geval niet bedoeld als vuurwerk. Gisteren verklaarde een woordvoerster van het OM dat de 25-jarige man wordt verdacht van ‘voorbereidingshandelingen van een misdrijf’. Volgende week woensdag verschijnt hij voor de raadkamer van de rechtbank, die dan moet beslissen of hij langer vastgehouden wordt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.