Hoogleraar De Bakker overleden

Dinny de Bakker (1955) overleed op 31 december na een korte ziekteperiode. Hij was bijzonder hoogleraar structuur en organisatie van de eerstelijnszorg bij TRANZO, een instituut van Tilburg University. Ook was hij afdelingshoofd bij NIVEL, dat onderzoek faciliteert over de gezondheidszorg in Nederland.

Het onderzoek van De Bakker richtte zich op de manier waarop zorg het beste kan worden georganiseerd in wijken en buurten, bijvoorbeeld met behulp van het Elektronisch Patiënten Dossier.

De Bakker studeerde Sociale Geografie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Daar promoveerde hij ook in 1989 met het proefschrift Ruraal nederzettingenpatroon en beleid. Sinds 1985 was hij onderzoeker bij het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg). In 2008 werd hij aangesteld als hoogleraar bij TRANZO van Tilburg University. Tot zijn laatste wapenfeiten behoren twee artikelen waaraan hij meewerkte, en die dit jaar nog verschijnen in European Journal of Emergency Medicine (artikel geaccepteerd) en Journal of the American Medical Informatics Association (artikel reeds gepubliceerd).

Zie voor een interview met De Bakker uit 2013 het Pharmaceutisch Weekblad.

Foto: Studio Oostrum

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.