Docenten stalken en van de trap duwen? Niet aan TiU

Een medewerker van oe Erasmus Universiteit Rotterdam is vorige week van de trap geduwd. Studenten stalkten hem al lange tijd. De beveiliging van Tilburg University heeft het nog nooit meegemaakt.

De medewerker van de EUR (een docent, update) viel in het trappenhuis van de faculteit Sociale Wetenschappen, meldt het AD. De medewerker raakte gewond en verloor het bewustzijn, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De EUR wilde niet reageren, maar gaf wel toe “een mogelijk geweldsincident” te hebben gemeld bij de politie.

Het incident voltrok zich nadat de medewerker al lange tijd werd gestalkt door studenten, weet Univers uit betrouwbare bron. Ook aan Tilburg University wordt er rekening mee gehouden, dat studenten zich bijvoorbeeld uit rancune over lage cijfers met geweld tegen het onderwijzend personeel keren. “Daar is over nagedacht,” vertelt hoofd beveiliging Cees Braken.

“In uitzonderlijke gevallen beveiligen we mensen”

Maar een serieuze bedreiging lijkt het niet. Voor zover bij Braken bekend, heeft zo’n incident zich aan Tilburg University nog nooit voorgedaan. “Natuurlijk weet ik niet of alles wordt gemeld,” zegt hij er wel bij. Wat de beveiliging zou doen, als het toch gebeurt? “Dan gaan we er mee om.”

Docenten aan Tilburg University worden wel eens beveiligd, maar dat is vanwege conflicten met externe partijen zoals het Afrikaanse regime Eritrea. Braken: “In uitzonderlijke gevallen beveiligen we mensen, onder het mom van voorkomen is beter dan genezen. Afgelopen jaren gebeurde dat één of twee keer.”

Wordt een docent meteen beveiligd, als een student hem of haar langere tijd stalkt? Braken: “Dat kan, maar je kan ook aan andere maatregelen denken. Je kan ook eens met zo’n student gaan praten.”

Update 16.34u. Een perswoordvoerder van de EUR laat weten dat de universiteit het onderzoek van de politie afwacht. Er is volgens de EUR nog niets vastgesteld of aangetoond, wel spreekt de woordvoerder over een docent.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.