Scholieren van LAKS gaan voor Tweede Kamer

Update: Verkiezingscampagne van LAKS blijkt hoax. Het Landelijk Actie Komitee Scholieren (LAKS) komt naar eigen zeggen op voor de rechten van scholieren en studenten. Daarom stellen ze zich verkiesbaar voor zetels in de Tweede Kamer. “Wij zijn de toekomst, laat ons meebeslissen” luidt één van de recente tweets van het LAKS. Het LAKS is vooral bekend als platform waar je naartoe kunt met klachten over het eindexamen.

Met lijsttrekker Sven Annen staat er, uiteraard, ook een scholier aan het hoofd van de partij. Er zijn in Nederland ruim één miljoen scholieren, maar het overgrote deel is nog geen achttien en mag dus niet stemmen. “Maar de punten waarvoor wij staan zijn ook voor studenten van belang” zegt de lijsttrekker tegenover Hart van Nederland.

Andere punten uit het partij pogramma zijn bijvoorbeeld:

Als deze partij je aanspreekt moet je de komende tijd wel nog even goed opletten. Omdat het LAKS zo laat is met de bekendmaking van hun deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart, komt de partij niet met hun eigen naam op de lijst te staan. De partij zal onder een noemer als ‘Partij 49’ op de lijst komen, maar welk nummer dat gaat zijn is nog niet bekend.

En mocht je écht fan zijn dan kun je het LAKS ook financieel nog een handje helpen:

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.