Pearl van Lonkhuizen en Suzanne Hendricksen winnen scriptieprijs

Pearl van Lonkhuizen en Suzanne Hendricksen winnen scriptieprijs

Twee superstudenten krijgen een ruime som geld, als beloning voor hun scriptie. Niet voor een mooie vakantie, maar om mee verder te studeren.

Pearl van Lonkhuizen (TSB) wint met haar bachelorscriptie de scholarship van 10.000 euro. Ze is er volgens de jury in geslaagd niet alleen haar eigen discipline te beheersen, maar ook interdisciplinair haar mannetje te staan. Haar scriptie schrijft ze momenteel om tot wetenschappelijke publicatie.

Suzanne Hendricksen (TLS) wint met haar masterscriptie over het gebruik van hersenscans in het strafrecht de Prijs van 5.000 euro. De jury roemde haar onderzoeksthema, dat de komende jaren nog ‘zeer relevant’ gaat worden. “Ze behandelde het thema op een heel duidelijke en methodologische manier en de scriptie leest als een roman,” aldus de voorzitter van de ‘vriendengroep’ Oswald Coene. Eerder al won Hendricksen de Master’s Thesis Award. Over haar scriptie sprak Univers haar een tijdje vóór de prijzenregen.Een andere genomineerde (van de negen) was Michael Spikmans. Over zijn scriptie, naar hoe (on)geloofwaardig lachen op selfies is, lees je in Univers #7. Die verschijnt morgen en vind je in de rode bakken op de campus.

Eerste editie

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de eerste De Vrienden van Cobbenhagen-lecture, vandaag in de aula. Alle negen genomineerden zijn volgens voorzitter Oswald Coene speciaal, toch zijn de winnaars unaniem gekozen door een zeskoppige jury. Die bestond uit: Oswald Coene, Patrick Vermeulen van PON, rector magnificus Emile Aarts, voorzitter van het CvB Koen Becking, economiehoogleraar Sylvester Eijffinger en Frederique Knoet van Tilburg University Society.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.