Studenten Duke University zamelen geld in voor campuskat Peaches

Studenten Duke University zamelen geld in voor campuskat Peaches

Op de campus van de Amerikaanse topuniversiteit Duke University loopt een zwerfkat rond. Peaches, zoals de kat door studenten genoemd wordt, heeft dringend een bezoekje aan de dierenarts nodig. Studenten startten daarom een crowdfundactie, waarmee al duizend dollar is opgehaald.

Het was de afgelopen week koud op de campus van Duke University in het Amerikaanse North Carolina. Na een hevige sneeuwstorm was campuskat Peaches – die ook wel Lily of Snickers wordt genoemd – nergens meer te bekennen. Studente Anna Li was bezorgd en richtte een Facebook-group op: Caretakers of Peaches. Honderden studenten sloten zich bij de groep aan. Inmiddels is Peaches terecht, en zijn haar ‘caretakers’ een crowdfundactie gestart omdat Peaches medische zorg nodig heeft. Het doel was om 300 dollar in te zamelen, maar de teller staat nu al op 1000 dollar.

Geliefd

Peaches is geliefd op Duke University. Volgens Anna Li heeft iedereen de zwerfkat wel eens gezien. Veel gestreste studenten zien de aanwezigheid van Peaches als een vorm van therapie en ontspanning, vertelde Li aan PEOPLE. “Soms is het lastig om even een momentje met haar te krijgen, omdat er altijd wel iemand is die haar aan het aaien is.”

Met het ingezamelde geld willen de initiatiefnemers Peaches meenemen naar de dierenarts. Er is genoeg geld ingezameld voor een medische check, een rabiës-vaccinatie, een ontwormingskuur en eventuele andere medicijnen. Van het geld dat overblijft willen de studenten Peaches in de toekomst blijven verzorgen. En ze willen ook de ‘vriendjes’ van Peaches helpen – zoals een zekere MamaBean, die ook op de campus woont.

Blij verrast

Li is blij verrast door het enorme succes van de crowdfundactie. “Ik ben heel blij dat er zo veel steun is voor Peaches”, liet ze weten. “Hopelijk zal ik op deze manier ook lang na mijn afstuderen nog nieuws over Peaches te horen krijgen.”

NB.

Ook TiU had een campuskat, we weten alleen niet of hij nog leeft. Hier de goede oude tijd toen hij nog regelmatig op de redactie kwam.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.