DWARS deelt oordopjes uit op de campus tegen ‘rechts geschreeuw’

DWARS deelt oordopjes uit op de campus tegen ‘rechts geschreeuw’

Terwijl Donald Trump zich klaarmaakt voor zijn inauguratie, deelt DWARS Brabant oordopjes uit op de campus van Tilburg University. De jongerenorganisatie van GroenLinks spreekt zich met de actie uit tegen ‘rechts geschreeuw’. “We willen best luisteren, maar dan moet het gesprek wel gebaseerd zijn op feiten.”

“Wil jij oordopjes tegen rechts geschreeuw?” Wie vandaag over de campus van Tilburg University liep, zal die vraag misschien wel gehoord hebben. DWARS Brabant deelde oordopjes uit om een vuist te maken tegen het geschreeuw van populistisch rechts. “We vinden het belangrijk dat mensen op een normale manier in gesprek gaan, met feiten en respect”, legt voorzitter Jade van der Linden uit.

DWARS deelt oordopjes uit

DWARS deelt oordopjes uit

Het is geen toeval dat de landelijke actie van de jongerenvereniging van GroenLinks op dezelfde dag plaatsvindt als de presidentiële inauguratie van Donald Trump. “We maken ons ook zorgen over de toon van het debat in ons land,” zegt Van der Linden. “In Nederland hebben we Wilders die discrimineert en van alles uitkraamt.”

DWARS heeft zo’n 300 paar oordopjes uitgedeeld aan voorbijgangers op de campus. “We krijgen veel positieve reacties. Mensen lachen en willen met ons in gesprek. We hopen vooral dat we jongeren kunnen aansporen om echt te gaan stemmen in maart,” zegt Van der Linden. “Onze stem is belangrijk.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.