Studenten Delft winnen Hyperloop competitie

Studenten van de Technische Universiteit Delft hebben de SpaceX Hyperloop competitie gewonnen. Niet omdat ze het snelst waren, maar omdat ze de meeste punten wisten te scoren.

Een Hyperloop is een vacuümbuis waar een wagen met hoge snelheid door kan rijden. Door het gebrek aan luchtweerstand moeten snelheden gehaald worden tot wel 1200 kilometer per uur. Zo moeten bijvoorbeeld passagiers vervoerd kunnen worden. De afstand Amsterdam – Parijs zou met een hyperloop in iets minder dan een half uur af te leggen zijn.Elon Musk, oprichter van SpaceX, maakte gisteren in Los Angeles bekend dat het team van de TU Delft het eerste deel van deze competitie gewonnen heeft. Hoewel het team van de Universiteit van München een iets hogere snelheid wist te behalen, heeft het team uit Delft de prijs voor de beste constructie en het beste ontwerp binnengesleept.

Wedstrijd

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX daagde studenten wereldwijd om een wagen (een ‘pod’) voor de Hyperloop te ontwikkelen. Diverse universiteiten namen deze uitdaging aan, waaronder de TU Delft.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.